Ομιλητές

ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΟΜΙΛΙΑ

Vernant, Jean-Pierre Ο Jean-Pierre Vernant είναι σήμερα ένας από τους σημαντικότερους ελληνιστές. Γεννήθηκε το 1914, σπούδασε στη Σορβόννη και υπήρξε μαθητής του ανθρωπολόγου Louis Gernet. Δίδαξε αρχικά στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και στη συνέχεια εργάστηκε ως ερευνητής στο CNRS. Το 1964 ίδρυσε και διηύθυνε έως το 1984 το Κέντρο Συγκριτικών Ερευνών για τις Αρχαίες Κοινωνίες. Από το 1975 έως το 1984 διετέλεσε καθηγητής στο College de France, στην έδρα της Συγκριτικής Μελέτης των Αρχαίων Θρησκειών. Από το 1984 είναι ομότιμος καθηγητής στο ίδιο ίδρυμα. Έχει τιμηθεί με πολυάριθμες διακρίσεις και τα βιβλία του κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.
Προέρχεται από τη γενιά της Αντίστασης και, εμπνεόμενος από την αρχαία Ελλάδα, υπήρξε πάντα ένθερμος υπερασπιστής των ανθρωπιστικών αξιών. Χρησιμοποιώντας το δομισμό ως εργαλείο για την επισήμανση των πολύπλοκων σχέσεων που αναπτύσσονται ανάμεσα στον ανθρώπινο νου και στις κοινωνικές και πολιτιστικές δομές, αναζητεί τη βαθύτερη διαλεκτική της αρχαιότητας και συνδέει τη μελέτη της με τα σύγχρονα ρεύματα σκέψης και τις μεθόδους άλλων επιστημών, όπως η κοινωνιολογία, η κοινωνική ανθρωπολογία ή η γλωσσολογία. Στο επίκεντρο της έρευνάς του, ειδικά από τη δεκαετία του 1970 και μετά, βρίσκονται οι ελληνικοί μύθοι, τους οποίους διαβάζει με νέο τρόπο, στη συγχρονική αλλά και στη διαχρονική τους διάσταση, ως πολυσήμαντα προϊόντα ενός συγκεκριμένου ιστορικοκοινωνικού πλαισίου.
Σχεδόν όλα τα βιβλία του είναι μεταφρασμένα και στα ελληνικά, ο ίδιος είναι ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στο ελληνικό κοινό και έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτωρ του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Τίτλοι βιβλίων του: Μύθος και σκέψη στην αρχαία Ελλάδα, Μύθος και θρησκεία στην αρχαία Ελλάδα, Μύθος και τραγωδία στην αρχαία Ελλάδα, Μήτις, Οι απαρχές της ελληνικής σκέψης, Ο Έλληνας άνθρωπος, Το βλέμμα του θανάτου, Στο μάτι του καθρέφτη, Αγαπάμε τα αρχαία ελληνικά, Ανάμεσα στο μύθο και την πολιτική κ.ά.
Τίτλος ομιλίας: Jeux anciens, sports modernes

ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Κουλούρη, Χριστίνα Καθηγήτρια Νεότερης Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Έχει δημοσιεύσει μελέτες για τον ελληνικό εθνικισμό, τη διδασκαλία της ιστορίας και τα σχολικά εγχειρίδια ιστορίας και γεωγραφίας καθώς και για την ιστορία του αθλητισμού και των Ολυμπιακών Αγώνων. Ήταν υπεύθυνη για την ταξινόμηση και καταγραφή του Iστορικού και του Φωτογραφικού Αρχείου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Sport et societe bourgeoise. Les associations sportives en Grece (1870-1922), Paris, L' Harmattan, 2000.

ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ

Δεσποτόπουλος, Kωνσταντίνος Ι. Ο Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος αποφοίτησε από το A΄ Γυμνάσιο Aθηνών με βαθμό άριστα. Περάτωσε τις πανεπιστημιακές σπουδές του εργαζόμενος. Παρά ταύτα, και η διδακτορική διατριβή του εγκρίθηκε με βαθμό άριστα παμψηφεί. Δίδαξε γενική φιλοσοφία και φιλοσοφία του δικαίου στο Πανεπιστήμιο Aθηνών, στη Σχολή «Aθήναιον», στο Πανεπιστήμιο Nancy της Γαλλίας και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Aπό το 1984 είναι τακτικό μέλος της Aκαδημίας Aθηνών και το 1993 υπήρξε Πρόεδρός της. Eίναι ξένο μέλος της Pουμανικής Aκαδημίας και της Aκαδημίας της Mασσαλίας. Yπήρξε δύο φορές Yπουργός Παιδείας. Έχει τιμηθεί με ανώτερες διακρίσεις από τους Προέδρους της Δημοκρατίας Eλλάδας, Γαλλίας και Iταλίας.
Έχει συγγράψει 32 βιβλία με θέματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και πολιτικής. Kορυφαίο έργο του είναι η Φιλοσοφία του Δικαίου όπου με βάθρο την πραξιολογία, θεμελιώνεται και αναδιαρθρώνεται το σύστημα του δικαίου. Ιδιαίτερη σημασία έχουν και τα βιβλία του για τον Πλάτωνα και τον Aριστοτέλη, στα οποία και διορθώνονται παραδοσιακά λάθη για τις θεωρίες τους. Δύο κεφάλαια του βιβλίου του Eλληνικά έχουν τίτλους: «Oι Oλυμπιακοί Aγώνες στην Aρχαία Eλλάδα» και «Oι Έλληνες Φιλόσοφοι και ο Αθλητισμός». Πρόσφατο βιβλίο του έχει τίτλο Φιλοσοφία και Θεωρία του Πολιτισμού. Ο κ. Δεσποτόπουλος είναι πάντα παρών εκφράζοντας δυναμικά τη γνώμη του για μείζονα προβλήματα της ανθρωπότητας.
Τίτλος ομιλίας: Oλυμπιακοί Aγώνες και Ιδεολογία του Aθλητισμού στην Aρχαία Eλλάδα


Bromberger, Christian Καθηγητής Ανθρωπολογίας στο Πανεπιστήμιο Aix-en-Provence (Γαλλία), και Διευθυντής του Ινστιτούτου Μεσογειακής και Συγκριτικής Εθνολογίας (Institut d'ethnologie mediterraneenne and comparative). Κύριο αντικείμενο του ενδιαφέροντός του είναι η μελέτη των συλλογικών ταυτοτήτων μέσα από διάφορες προσεγγίσεις. Έχει πραγματοποιήσει επιτόπιες έρευνες στο Gilan (Βόρειο Ιράν) και στη Νότια Ευρώπη, όπου μελέτησε το πάθος για το ποδόσφαιρο σε μερικές μεγάλες πόλεις. Οι κυριότερες δημοσιεύσεις του για αυτό το θέμα είναι: Le match de football. Ethnologie d'une passion partisane a Marseille, Naples et Turin, Paris, Maison des sciences de l'homme, 1995 (επανέκδοση: 1996, 2001) μετάφραση στα ιταλικά: La partita di calcio, Roma, Editori Riuniti, 1999, Football, la bagtelle la plus serieuse du monde, Paris, Bayard, 1998 (επανέκδοση Pocket book, 2004), Significationes de la pasion popular por los clubes de futbol, Buenos Aires, Libros del Roja, 2001.
Τίτλος ομιλίας: Football, Worldview and Collective Identities

Cantarella, Eva Καθηγήτρια Ελληνικού και Ρωμαϊκού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνου (Ιταλία). Ειδικεύεται στην αρχαία ελληνική και ρωμαϊκή ιστορία, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα δικαίου, γυναικείων ζητημάτων και σεξουαλικότητας στην Αρχαιότητα.
Τίτλος ομιλίας: Body Culture, Women and Athletics

Cole, Cheryl Καθηγήτρια Κινησιολογίας, Γυναικείων Σπουδών και Λογοτεχνικής Θεωρίας στο Πανεπιστήμιο του Illinois (ΗΠΑ). Έχει επιμεληθεί το βιβλίο με τίτλο Nike Nation: Technologies of an American Sign.
Τίτλος ομιλίας: Enchanted Sporting Bodies & Sex Testing

Dong, Jinxia Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Γυναικείων Σπουδών, Αθλητισμού και Κοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Πεκίνου (Κίνα). Είναι συγγραφέας του βιβλίου Women, Sport and Society in Modern China.
Τίτλος ομιλίας: Women, Nationalism and the Beijing Olympics: Preparing for Glory

Eichberg, Henning Καθηγητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο για τον Αθλητισμό, τον Πολιτισμό και την Κοινωνία των Πολιτών στο Gerlev (Δανία). Ειδικεύεται σε θέματα ψυχολογίας του αθλητισμού και ανθρωπολογίας του χώρου και της κίνησης, σε συνδυασμό με θεωρίες της δημοκρατίας, του σώματος και του πολιτισμού.
Τίτλος ομιλίας: Racing in the Labyrinth? About Some Inner Contradictions of Running

Hill, Jeffrey Καθηγητής και Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ιστορίας του Αθλητισμού και Πολιτισμού στο Πανεπιστήμιο De Montfort (Μεγάλη Βρετανία). Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στις κοινωνικές διαστάσεις του αθλητισμού στις σύγχρονες κοινωνίες. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Sport, Leisure and Culture in 20th Century Britain.
Τίτλος ομιλίας: "Describing Cyrano's Nose": Sport, Leisure and Culture in the Twentieth Century

Krueger, Arnd Καθηγητής και Διευθυντής του Τμήματος Αθλητικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Goettingen (Γερμανία). Οι πολυάριθμες δημοσιεύσεις του καλύπτουν ευρύ φάσμα στον τομέα της ιστορίας και κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Την εποχή αυτή εργάζεται σε ένα διεθνές πρόγραμμα με θέμα "sport heroes - sport stars in contemporary and past societies".
Τίτλος ομιλίας: Frauleinwunder III: Female Sport Stars in Present-day Germany

Laemmer, Manfred Διευθυντής του Ινστιτούτου Ιστορίας του Αθλητισμού στο Γερμανικό Αθλητικό Πανεπιστήμιο της Κολωνίας (Γερμανία). Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται η ιστορία του κλασικού αθλητισμού και η επίδρασή του στα μοντέρνα αθλήματα, η ιστορία και η ιδεολογία του Ολυμπιακού κινήματος, ο αθλητισμός, η τέχνη και ο πολιτισμός και τα αθλητικά μουσεία. Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε την αθλητική ιδεολογία από πολλές θέσεις μεταξύ των οποίων: Γενικός Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Διεθνούς Συνδέσμου για την Ιστορία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού (HISPA), Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας για την Ιστορία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού (ISHPES), Μέλος του Προεδρείου της Διεθνούς Επιτροπής για την Ιστορία του Αθλητισμού (ICOSH), Μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Stadion, International Journal of Sport History, Αντιπρόεδρος της Γερμανικής Ολυμπιακής Εταιρείας, Διευθυντής του προγράμματος «Γερμανικό Αθλητικό Μουσείο», Μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του Γερμανικού Ολυμπιακού Ινστιτούτου στο Βερολίνο, Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κινήματος Fair Play (EFPM), ομιλητής σε πολλές συνεδριάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Μέλος της Ομάδας Εργασίας του Ολυμπιακού Μουσείου στη Λωζάννη.
Τίτλος ομιλίας: Athens and Jerusalem: Greek Athletics and Jewish Identity

Lissarrague, Francois Διευθυντής του Κέντρου Συγκριτικής Έρευνας των Αρχαίων Κοινωνιών "Louis Gernet" στην Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales (Γαλλία). Οι μελέτες του αφορούν θέματα κλασικής αρχαιολογίας και αρχαίας ιστορίας, σχετίζονται κυρίως με την εικονογραφία και τις ερμηνείες της, το συμπόσιο, τα ζητήματα των φύλων και γενικότερες κοινωνικές και δομικές προσεγγίσεις του αρχαίου κόσμου.
Τίτλος ομιλίας: Agon, Eikon: Visual and Aesthetic Aspects of Ancient Greek Athletism

Maguire, Joseph Πρόεδρος του Διεθνούς Συλλόγου Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού και Καθηγητής Κοινωνιολογίας του Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο του Loughborough (Μεγάλη Βρετανία). Έχει εκτενείς δημοσιεύσεις στους τομείς του αθλητισμού, του πολιτισμού και της κοινωνίας. Το πρόσφατο ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στη σχέση αθλητισμού και παγκοσμιοποίησης.
Τίτλος ομιλίας: Sport and Globalisation: Beijing, the Olympics and Civilisational Struggles

Mangan, James-Antony Καθηγητής στο Διεθνές Κέντρο Έρευνας Αθλητισμού, Κοινωνικοποίησης και Κοινωνίας στο Πανεπιστήμιο De Montfort (Μεγάλη Βρετανία). Ο J. A. Mangan είναι από τους σημαντικότερους ιστορικούς στον τομέα της ιστορίας και κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Τίτλος ομιλίας: Icon of Monumental Brutality: Art and the Aryan Man

Nagy, Gregory Καθηγητής Κλασικής και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο Harvard (ΗΠΑ) και Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του Harvard, στην Ουάσιγκτον. Μελετά κυρίως την ποιητική στον αρχαίο κόσμο και τις κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που αυτή αντανακλά. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και βιβλία σχετικά με τον Όμηρο, τους τραγικούς ποιητές και την ηρωϊκή, ποιητική και αθλητική φύση του ανθρώπου.
Τίτλος ομιλίας: The Athletic Ordeal of the "Apobates" at the Panathenaia

Riordan, James Επίτιμος Καθηγητής Αθλητικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Stirling, στη Σκωτία, Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ιστορία του Ευρωπαϊκού Αθλητισμού και Διευθυντής Σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού της Επιτροπής (CESH journal).
Τίτλος ομιλίας: The Contribution of the Greek Olympic Ideal to the Demise of Communism

Roche, Maurice Καθηγητής Κοινωνιολογίας και Διευθυντής του Διεπιστημονικού Ερευνητικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Κοινωνικών και Πολιτισμικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Sheffield (Μεγάλη Βρετανία).
Τίτλος ομιλίας: The Olympics and the Development of "Global Society": On Some "Social Legacies" of the Olympic Games in the Contemporary Period

Stewart, Andrew Καθηγητής Αρχαίας Μεσογειακής Τέχνης και Αρχαιολογίας στο Τμήμα Ιστορίας της Τέχνης και Κλασικών Σπουδών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας (Berkeley). Οι μελέτες του αφορούν κυρίως τη γλυπτική, καθώς και ζητήματα φύλων και ιστορίας της αρχαίας τέχνης. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα και βιβλία, ανάμεσά τους το Greek Sculpture: An Exploration, για το οποίο έλαβε τιμητικές διακρίσεις.
Τίτλος ομιλίας: Nudity, the Olympics and Greek Self-Fashioning

Terret, Thierry Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας Ιστορίας της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού και Καθηγητής στο Κέντρο Έρευνας του Αθλητισμού στο Πανεπιστήμιο 1 της Lyon (Γαλλία). Είναι συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων και άρθρων σχετικά με την ιστορία και κοινωνιολογία του αθλητισμού. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται σε θέματα αθλητικής παιδείας, αθλητισμού και διεθνούς πολιτικής, γυναικείου αθλητισμού, αθλητισμού και κοινωνικών κινημάτων.
Τίτλος ομιλίας: The Tour de France from a Century to Another in a Gendered Perspective: Women's Invisibility and Hegemonic Masculinity

Vertinsky, Patricia Καθηγήτρια Κινησιολογίας και Εκπαιδευτικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο British Columbia (Καναδάς). Το ενδιαφέρον της επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, σε θέματα κοινωνιολογίας και ιστορίας του σώματος. Αναμένεται η έκδοση του βιβλίου της Reinventing the Body: Sport, Exercise and the Anatomy of Difference.
Τίτλος ομιλίας: East, West and Global: Sport, Physical Education and the Making of Gendered Identities in Colonial and Post-Colonial Hong Kong

Γογγάκη, Κωνσταντίνα Επίκουρος Καθηγήτρια Φιλοσοφίας του Αθλητισμού στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι συγγραφέας του βιβλίου Οι αντιλήψεις των αρχαίων Ελλήνων για τον αθλητισμό (The conceptions of the ancient Greeks concerning Athletics). Το ενδιαφέρον της εστιάζεται στα παρακάτω ζητήματα: αθλητισμός και ιδεολογικές τάσεις, αθλητισμός και κοινωνικοπολιτικοί προσδιορισμοί, αθλητισμός και λογοτεχνία, ο αθλητισμός ως ανθρωπολογικό φαινόμενο, σημειωτική του σώματος και διαλεκτική του αθλητισμού. Τελευταία, το ενδιαφέρον της εστιάζεται στη δυναμική του αθλητικού πνεύματος, στην ψυχοσωματική καλλιέργεια υπό το πρίσμα του κλασικού μέτρου και τη σύγχρονη ασυμμετρία και στην ηθική ως διαχρονική αξία στον αθλητισμό.
Τίτλος ομιλίας: Sports and Technology Genetics

Ζερβάκη, Αντωνία Ερευνήτρια, υπεύθυνη για το σχεδιασμό, τη σύνταξη και τη διαχείριση ευρωπαϊκών έργων στο Τμήμα Σχεδιασμού, Διαχείρισης και Συντονισμού Έργων του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού. Είναι απόφοιτη του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών (1995), κάτοχος ΜΑ Ευρωπαϊκών και Διεθνών Σπουδών (University of Exter/Institut d'Etudes Politiques de Rennes, 1996) και ΜΑ Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Σχολή ΝΟΠΕ Αθηνών, 1998), με ειδίκευση στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς θεσμούς και τις πολιτικές για την προστασία της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς. Είναι υποψήφια διδάκτωρ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης (Σχολή ΝΟΠΕ Αθηνών). Έχει εργαστεί ως ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας. Από το 1997 εργάζεται ως σύμβουλος στο σχεδιασμό, την υποβολή και τη διαχείριση έργων χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τα ενδιαφέροντά της εστιάζονται στις πολιτικές για τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τις νέες τεχνολογίες.
Τίτλος ομιλίας: Olympic Truce: An Epitome of Ancient and Contemporary Political Culture

Κυπριανός, Παντελής Καθηγητής Παιδαγωγικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Πατρών
Χουμεριανός, Μανώλης Λέκτορας Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Έχει ασχοληθεί με την αθλητική ιστορία και κοινωνιολογία κι έχει διεξάγει έρευνες για την ιστορία του αθλητισμού στη νεότερη Ελλάδα. Οι πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις σχετικά με ζητήματα αθλητισμού είναι οι εξής: Αθλητισμός και τοπική κοινωνία. Το ιστορικό αρχείο του Εσπέρου Καλλιθέας, Επιτροπή Ερευνών Παντείου Πανεπιστημίου, Αθήνα 1999. (Με Π. Κυπριανό), «Αθλητισμός, φίλαθλοι και πάθη. Μια πρώτη ανάγνωση των ερευνών αθλητικής κοινωνιολογίας», στο Χ. Βερναρδάκης (επιμέλεια), Η κοινή γνώμη στην Ελλάδα, VPRC, Έρευνες-Δημοσκοπήσεις, Νέα Σύνορα-Α. Α. Λιβάνης, Αθήνα 2002, σ. 201-246, (με Π. Κυπριανό), Ιστορικό Λεύκωμα του ΟΠΑΠ (υπό έκδοση). Επίσης, έχει συμμετάσχει στη δημιουργία του κόμβου του ΙΜΕ για την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.
Τίτλος ομιλίας: Football Fans: Every Day Routine and Identities

Νικολακάκης, Γεώργιος Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας στο Τμήμα Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Ο Γιώργος Νικολακάκης διδάσκει ιστορία του κινηματογράφου, με ιδιαίτερη έμφαση στις εθνογραφικές ταινίες και τα ντοκιμαντέρ. Αυτή την εποχή διευθύνει μια έρευνα για τη σχέση ανάμεσα στην κοινωνία και τις πολιτισμικές αναπαραστάσεις.
Τίτλος ομιλίας: Athletics and Politics: Leni Riefenstahl

Παλαιοθόδωρος, Δημήτριος Υπεύθυνος της Ομάδας Αρχαιότητας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, Διδάσκων Κλασικής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Στα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η αρχαία κεραμική και η εικονογραφία, καθώς και η κοινωνική ιστορία της αρχαιότητας.
Τίτλος ομιλίας: The Ambiguities of Ancient Greek Boxing

Σίδερης, Αθανάσιος Επικεφαλής του Τμήματος Ιστορίας του ΙΜΕ και Επιστημονικός Σύμβουλος του Μουσείου Δελφών. Έχει ασχοληθεί με ζητήματα ιστορίας της αρχαίας τέχνης και ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τίτλος ομιλίας: The Athletic Body: Image and Power

 
  κεντρική σελίδα  english version
παρουσίαση
θεματικές
επιτροπές
ομιλητές
πρόγραμμα
επικοινωνία


All rights reserved - Copyright © 2003 Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού