|
|
Χονδροειδές αγγείο που ανήκει στον
τύπο της χύτρας από τη Ζαγορά της Άνδρου. Πρόκειται για το πιο κοινό
μαγειρικό σκεύος που χρησιμοποιούνταν για το βράσιμο του νερού ή το
μαγείρεμα της σούπας. Στα καλύτερα δείγματα χυτρών η βάση και το κατώτερο
μέρος είναι μαυρισμένα από τη φωτιά. 8ος αιώνας π.Χ.
Άνδρος, Aρχαιολογικό Mουσείο 1176. ΥΠΠΟ/ΤΑΠ.
Καμπίτογλου, Α., Αρχαιολογικό Μουσείο Άνδρου: Οδηγός, Αθήνα
1991, σ. 38, εικ. 15.
© ΥΠΠΟ |
|
|