Μια... "αρχαία" συνταγή: χοιρινό με δαμάσκηνα
ΥΛΙΚΑ 200 γραμ. ψαρονέφρι 5 δαμάσκηνα
50 γραμ. μέλι 20 γραμ. ξίδι 100 γραμ. αγκινάρες σοταρισμένες
με σκόρδο 80 γραμ. πουρές αρακά 1 ραπανάκι
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε το καθαρισμένο ψαρονέφρι, το τρυπάμε, το γεμίζουμε με δαμάσκηνα και
το ψήνουμε για 9 λεπτά περίπου στη σχάρα. Κατόπιν το κόβουμε σε φέτες και το
απλώνουμε στο πιάτο. Γαρνίρουμε με πουρέ από αρακά (λιώνουμε βρασμένο αρακά
με λίγο αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και λάδι) και με τις αγκινάρες και ομορφαίνουμε
το πιάτο μας με ένα ραπανάκι κομμένο τριαντάφυλλο. Ανακατεύουμε το μέλι και
το ξίδι, τα σιγοβράζουμε για τρία λεπτά και περιχύνουμε το πιάτο μας με αυτή τη σάλτσα.
Καλή όρεξη!
|